Home

Nieuws 323 x bekeken

Biedingen failliet bedrijf komkommers IJsselmuiden

Zwolle - De curator van het failliete komkommerbedrijf Ambo Valentes uit IJsselmuiden heeft biedingen ontvangen voor overname. Volgens curator Marcel Teunis liggen deze biedingen te laag. Hij wil geen informatie geven over de aard van de biedingen of over de herkomst.

“Het is natuurlijk een modern bedrijf met in de toekomst mogelijk een warmtevoorziening via aardwarmte.” Mogelijk speelt een rol dat de opbrengst van de boring nog niet bekend is. Die onzekerheid drukt mogelijk de waarde van de boedel.

Vandaag of maandag wordt bekend of de Rabobank toestemming geeft voor een derde teelt op het bedrijf. “Dat zou dan in opdracht zijn van de curator, waarbij afspraken gemaakt worden over kosten en opbrengsten.” Teunis is niet op de hoogte of de bank ook naar het sectorbelang kijkt, waarbij juist wordt gestreefd naar een krimp van de productie. Voor de verkoop van het bedrijf zou een productieherstart wel een goede oplossing zijn. “Je kunt het dan wel in de beste omstandigheden tonen aan kopers.” De Rabobank is de grootste schuldeiser van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.