Home

Nieuws 255 x bekeken

Amerikaanse recessie dieper dan gedacht

Washington – De grote recessie die de Amerikaanse economie in 2008 en 2009 trof, was bij nader inzien nog dieper dan eerder werd aangenomen. Dat bleek vrijdag uit nieuwe schattingen van de Amerikaanse overheid.

De Amerikaanse economie is volgens de nieuwe cijfers in 2009 met 3,5 procent gekrompen, in plaats van met 2,6 procent. In 2008 werd ’s werelds grootste economie 0,3 procent kleiner, waar eerder werd uitgegaan van een stagnatie in dat jaar.

Voor 2010, het jaar dat het herstel van de Amerikaanse economie inzette, werd het beeld wel iets positiever. De economie groeide vorig jaar met 3 procent, in plaats van het eerder gemelde percentage van 2,9 procent.

Vooral op het dieptepunt van de recessie was de krimp van de Amerikaanse economie veel groter dan gedacht. In het laatste kwartaal van 2008 werd een achteruitgang van 8,9 procent vastgesteld. Dat was ruim 2 procentpunt meer dan eerder gemeld. De krimp in het eerste kwartaal van 2009 viel met 6,7 procent ook bijna 2 procentpunt sterker uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.