Home

Nieuws 1444 x bekeken

Agrifirm past proefbedrijf aan

Apeldoorn – Proefbedrijf Laverdonk van Agrifirm in Heeswijk- Dinther heeft een nieuwe vleesvarkensstal in gebruik genomen. In de loop van volgend jaar wordt naar verwachting een nieuwe pluimveestal in gebruik genomen.

De nieuwe vleesvarkensstal is bestemd voor 720 vleesvarkens. In totaal heeft Laverdonk nu 1.880 vleesvarkensplaatsen. De dieren beschikken over meer ruimte en de stal is uitgerust met een warmtewisselaar. Voor onderzoek zijn er mogelijkheden voor individuele weging en registratie van de voer en drinkwateropname per plaats.

In de nieuwe pluimveestal worden de leghennen gehuisvest in een volièresysteem. De stal krijgt allerlei mogelijkheden voor onderzoek met kleinere en grotere groepen dieren. Er komt een warmtewisselaar voor het regelen van het klimaat en het drogen van de mest.

Of registreer je om te kunnen reageren.