Home

Nieuws 170 x bekeken

Aantal faillissementen landbouw stabiel

Voorburg – Het aantal faillissementen in de land- en tuinbouw is in de eerste vijf maanden van dit jaar vergelijkbaar ten opzichte van vorig jaar. 

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tot en met mei gingen werden dit jaar 59 bedrijven in de land- en tuinbouw en visserij failliet verklaard. In dezelfde periode in 2010 ging het om 60 bedrijven.

In mei van dit jaar werden zes bedrijven in de land- en tuinbouw en visserij failliet verklaard. In de helft van de gevallen ging het om een eenmanszaak. In april werden nog zeven bedrijven failliet verklaard. In de maanden daarvoor werden maandelijks gemiddeld 15 bedrijven failliet verklaard.

In de zomermaanden worden doorgaans minder agrarische bedrijven failliet verklaard dan in het voor- en najaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.