Home

Nieuws 192 x bekeken

5,7 miljoen euro voor marktintroductie energie-innovatie

Assen – Negen projecten krijgen gezamenlijk 5,7 miljoen euro subsidie in het kader van de subsidieregeling Marktintroductie Energie-Innnovatie (MEI).

Dat meldt Dienst Regelingen van het ministerie van landbouw. De subsidie gaat naar vijf semi-gesloten kassystemen en twee aardwarmteprojecten. Daarnaast krijgen een project gebaseerd op zonnepanelen en energie-opwekking uit organische stof (ORC), en een project met hogedrukbevochtinging, een energiescherm en een stegdoppelgevel subsidie.

Voor de semi-gesloten kassen is in totaal 1,7 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor de overige projecten wordt 4 miljoen euro uitgetrokken. Van de vijf semi-gesloten kassen gaat het in drie gevallen om het ’Nieuwe Telen’.

Van 15 september tot en met 28 oktober is de tweede openstelling voor de MEI-regeling. Dit is de achtste openstelling sinds 2007. Er is dan in totaal 8 miljoen euro beschikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.