Home

Nieuws 342 x bekeken

1.000 hectare BBL-grond beschikbaar voor financiering ontpolderingsalternatief

Den Haag - Het ministerie van landbouw kan maximaal 1.000 hectare grond verkopen om het alternatief voor ontpoldering van de Hedwigepolder te financieren.

Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wil de 35 miljoen euro extra kosten van het alternatieve plan betalen met de verkoop van percelen landbouwgrond die in handen zijn van de overheid. De gronden worden beheerd door BBL en zijn veelal verpacht aan boeren. “Er is in Zeeland 1.000 hectare BBL-grond waarvoor nog geen andere bestemming was”, aldus Bleker. De extra kosten voor het alternatieve plan voor natuurcompensatie van de Westerschelde bedragen 35 miljoen euro. Daarvoor moet BBL gemiddeld 35.000 euro per hectare ontvangen, als ze alle grond hiervoor wil verkopen.

De gemiddelde grondprijzen in Zeeland liggen ruim boven dit niveau. Voor goede landbouwgrond in Zeeland wordt gemiddeld tussen de 45.000 en 60.000 euro per hectare betaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.