Home

Nieuws 214 x bekeken

Zantedeschia op pot belooft lang bloeiplezier

Lisse – Op de vaas is de bloeiperiode van Zantedeschia (door velen hardnekkig Calla genoemd) niet heel kort.

Als potplant is het bloeiplezier echter vele malen langer en kan dat zelfs oplopen tot enkele weken. Cees Breed zet deze week zo’n Zantedeschia op pot in de keuringszaal bij de CNB in Lisse in de vorm van Z. ‘Picasso’. Een mooie ferme paarse bloem met crème rand en aan het aantal knoppen te zien goed voor zo’n lange bloeiperiode.

Breed showt tevens een grote collectie Triteleia. Een prachtig product voor de zomerse tuin, maar ook op de vaas goed toepasbaar. Solitair voor het kleinere werk, maar beslist ook goed toepasbaar in het gemengde boeket. Breed showt onder andere de blauwe Tr. ‘Allure’, de lichtblauwe Tr. ‘Ocean Queen’ die in 2008 werd geregistreerd en dus nog betrekkelijk nieuw is en de blauw/witte Tr. ‘Rudy’. Boltha BV pakt in de keuringszaal eveneens flink uit met een aantal Triteleia cultivars, waaronder de witte Tr. ‘Silver Queen’, de rode Tr. ‘Power Point’ en de zeer donkerblauwe Tr. ‘Blue Star’. In de stand van Breed bevindt zich tevens de Triteleia-achtige, gele, Bloomeria crocea en een enorme pot met vol bloeiende Oxalis depressa. Een winterharde klaverzuring die afkomstig is uit Zuid Afrika.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.