Home

Nieuws 223 x bekeken

Vleessector Brazilië vreest exportstop naar Rusland

Brasilia – Braziliaanse vleesbedrijven vrezen dat de export van varkensvlees uit hun land met 45 procent kan dalen door het Russische importverbod voor 85 Braziliaanse varkensvleesbedrijven. Dat meldt de Braziliaanse organisatie van vleesexporterende bedrijven Abipecs.

Deze week hebben vertegenwoordigers van de Braziliaanse varkensvleesindustrie er bij hun regering op aangedrongen om de onderhandelingen met de Russen over de problemen te intensiveren. In een gesprek met het ministerie van buitenlandse zaken hebben de exporteurs er op aangedrongen om de kwestie op hoog niveau bij premier Poetin aan te kaarten in Rusland.
De vleesindustrie stelt doordrongen te zijn van de Russische eisen en er hard aan te werken om de kwaliteit van de producten te kunnen garanderen.

De Braziliaanse minister van landbouw houdt alle opties open en zegt zich tot het uiterste in te zullen spannen om het Russische embargo opgeheven te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.