Home

Nieuws 240 x bekeken

Verzekeraars melden 60 schademeldingen door noodweer

Doetinchem - Het noodweer op dinsdagavond hebben bij verzekeraars geleid tot circa 60 schademeldingen.

Daarmee is het aantal schades volgens de verzekeraars meegevallen. De meeste schades zijn gemeld in het midden van Noord-Brabant en de Betuwe, maar ook in delen van Overijssel en elders is schade door regen, hagel en storm gemeld. Directeur Jan Schreuder van Vereinigte Hagel benadrukt dat weer te wispelturig is om zich te laten vatten in een algemeen oordeel. “De verschillen tussen wat het weer in regio’s gedaan heeft is enorm. In de buurt van Geldermalsen is ruim 90 mm in een uur gevallen, terwijl elders soms niet meer dan 20 mm viel.”

Agriver zag kapotgehagelde aardbeien nabij Geldermalsen, platgestormde maïs nabij Tilburg, maar ook omgevallen fruitbomen nabij Leerdam. Toch valt de schade volgens Daniël Simonse van Agriver per saldo mee. “Als vooral een weeralarm wordt afgegeven, gaan de seinen bij ons direct op rood.” Er zijn ook relatief veel kleine schades, zoals aan het glas van tuinderskassen.

Interpolis, waarbij zo’n 20 schades binnenkwamen, denkt dat het nog wel enkele dagen kan duren voordat de financiële schade duidelijk wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.