Home

Nieuws 189 x bekeken

Verdacht Duits bedrijf onthutst

Bienenbüttel - Het Duitse bedrijf Gärtnerhof in Bienenbüttel zegt onthutst en bezorgd te zijn over de verdenking dat hun producten besmet zijn met de Ehec-bacterie.

Het bedrijf zegt in een verklaring op zijn eigen website dat alle klanten zijn ingelicht en alle producten zijn teruggehaald. Volgens bedrijfsleider Klaus Verbeck worden op het bedrijf geen dierlijke meststoffen gebruikt. "We zijn al 25 jaar actief met de kiemgroenteproductie en hebben tot nu toe altijd schone producten geleverd. In januari van dit jaar hebben we routinematig laten testen op E.coli, waarbij de resultaten negatief waren. In de tweede helft van mei hebben we op grond van de berichten opnieuw tests laten doen, die opnieuw allemaal negatief waren."

De Nedersaksische overheid heeft niet alleen producten bemonsterd, maar ook het ventilatiesysteem en de waterleiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.