Home

Nieuws 209 x bekeken 1 reactie

'Varkenshouderij heeft niets te verbergen'

Den Haag - Annechien ten Have, voorzitter LTO Varkenshouderij wil donderdag tijdens de jaarlijkse parlementaire barbecue in Den Haag de nieuwe brochure over de Nederlandse varkenshouderij aanbieden aan de landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer.

De laatste tijd is er veel ophef over de varkenshouderij door de filmpjes die de actiegroep Ongehoord heeft gemaakt op varkensbedrijven, waaronder het bedrijf van Ten Have.

“De belangstelling voor wat wij doen, is nog nooit zo groot geweest als nu. De samenleving wil weten wat er op de varkensboerderijen gebeurt. Met de brochure nodigen wij ook iedereen uit om op onze bedrijven een kijkje te komen nemen. Graag willen wij aan de keukentafel doorpraten over ons en onze bedrijven” zegt Ten Have.

De vakgroepvoorzitster pleit voor openheid, transparantie en met elkaar in gesprek gaan. “Dan ontstaat er wederzijds vertrouwen en begrip. In onze nieuwe brochure, ‘OPEN’, staan onze ambities. We willen vernieuwen en verduurzamen en we hebben niets te verbergen.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Beste Annechien, je weet wie ik ben en ik heb u ook al een paar keer uitgenodigd. Gewoon via de voordeur. Inderdaad openbaarheid en transparantie. Je bent nog gewoon welkom om ook bij mij aan de keukentavel te komen praten over de varkenshouderij, en de agronindustrie die ermee verbonden is.

Of registreer je om te kunnen reageren.