Home

Nieuws 219 x bekeken

Utrecht investeert 4 miljoen in kwaliteit groen

Utrecht – Het gemeentebestuur van Utrecht roept de zones langs het Amsterdam-Rijnkanaal, de Vecht en de Kromme Rijn tot 'groene linten'.

Dit zijn verbindingen tussen het groen in de stad en de groengebieden om de stad. De gemeente investeert dit jaar in dat verband circa 4 miljoen euro om de kwaliteit van het groen in en om de stad te verbeteren. Hiervan wordt 2,2 miljoen euro extra ingezet op het uitvoeren van (wijk-) groenplannen en 'groene linten' en op een impuls in de hoofdbomenstructuur.

Het accent van de investeringen ligt op groenarme buurten en krachtwijken. Wethouder De Rijk: "Het is fijn als iedereen op een paar honderd meter van zijn huis het groen in kan.” In 2011 rondt de gemeente de eerder aangehouden wijkgroenplannen van de wijken Noordoost en Zuid af. Deze plannen gaat de gemeente samen met bewoners ontwikkelen. De gemeente begint dit jaar ook met wijkgroenplan Noordwest.

Voor de uitvoering van de wijkgroenplannen is per wijk ruim 400.000 euro beschikbaar. Daarnaast zullen verbeteringen aan andere groenstructuren in de stad zichtbaar worden, zoals het Amsterdam-Rijnkanaal Park bij Kanaleneiland, het Noordse park en het Klopvaartplantsoen in Overvecht. Andere projecten zijn Marco Poloplantsoen in Kanaleneiland, de Klopdijk en de Spoorstrook in Overvecht, een groene route tussen de Lunetten, de groene oevers langs de Minstroom, de aanleg van een Japanse heemtuin in het Maximapark en het versterken van de bomenstructuur onder andere in het Wilhelminapark. In de stadsrand gaat het om Amelisweerd en een faunapassage onder de Biltse Rading.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.