Home

Nieuws 103 x bekeken

Toename fusies en overnames producenten voedselingrediënten

Utrecht - De markt voor voedselingrediënten als enzymen en smaakstoffen is zeer gefragmenteerd en daarom zullen de komende jaren een groot aantal fusies en overnames plaatsvinden.

De markt kent vrijwel geen middenkader en de grote spelers azen op de beste kleinere spelers. Dat schrijft de Rabobank in een sectoranalyse. Van het jaar 2000 tot 2007 vonden jaarlijks 40 fusies en overnames plaats in de productie van voedselingrediënten. Daarna is het aantal fusies en overnames tot eind 2010 door de financiële crisis vrijwel stilgevallen. Sindsdien neemt het aantal transacties extreem snel toe. Zo nam Corn Products International concurrent National Starch over en kocht DuPont Danisco voor 4,8 miljard dollar.

De grote spelers hebben behoefte aan groei omdat hun afnemers, voedingsconcerns en uiteindelijk supermarkten, eveneens groeien. De relatieve macht van producenten in voedingsingrediënten is daardoor de laatste jaren afgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.