Home

Nieuws 181 x bekeken

Teler voert terugroepactie alfalfa door FDA niet uit

Moyie – Het Amerikaanse kiemgroentebedrijf Evergreen Produce uit Moyie in de staat Idaho weigert product terug te halen na een advies van de voedselautoriteit FDA.

Maandag gaf de autoriteit aan consumenten het advies geen alfalfa van dit bedrijf te eten door een mogelijke salmonellabesmetting, maar de eigenaar van het Amerikaanse groentebedrijf noemt de bewijslast van de FDA te dun.

In het Amerikaanse vakblad The Packer zegt eigenaar Nadin Scharf dat de FDA aanvankelijk twintig ziektegevallen in verband bracht met kiemgroente van het bedrijf. Dat aantal is teruggebracht naar drie die nog in onderzoek zijn.

De FDA onderzocht ziektegevallen in Montana, New Jersey, North Dakota en Washington. Bij de waarschuwing stelde FDA dat het niet om dezelfde besmetting gaat als in Europa waar E.coli voor veel zieken zorgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.