Home

Nieuws 162 x bekeken

Staking bij Tönnies in Denemarken duurt voort

Brørup- De staking bij de Deense slachterijvestiging van Tönnies in Brørup duurt voort.

Het personeel besloot vanmorgen na de door de voedingsbond NNF belegde vergadering weer naar huis te gaan, omdat het volgens de bond geen reële wil tot onderhandeling bespeurt bij de bedrijfsleiding. Het conflict over de herziening van de indeling van de werkweek brak vorige week woensdag uit.

Tönnies mikt op een vierdaagse werkweek met langere dagen van 10 uur terwijl tegelijkertijd de hakencapaciteit wordt opgekrikt met 30.000 varkens per week naar 50.000. Wel wordt dan ook meer personeel aangesteld, maar alles bij elkaar wordt daardoor een verlaging van de loonkosten gerealiseerd. De medewerkers zien dat echter in het geheel niet zitten, zo bleek vanmorgen nogmaals.

Of registreer je om te kunnen reageren.