Home

Nieuws 213 x bekeken

Sector vreest vraaguitval van 20 procent dit seizoen

Zoetermeer - De Ehec-crisis leidt mogelijk tot een overschot van 20 procent bij belangrijke tuinbouwproducten. Eerder werd uitgegaan van een vraaguitval van 10 procent.

De vraag van consumenten zal dit seizoen niet volledig herstellen, vrezen handel en teelt. Met name in Duitsland is de consumptie van Nederlandse glasgroente nog 30 tot40 procent lager dan normaal in deze tijd.

Zonder regelingen wordt dit jaar een schade in de teelt van minimaal 350 miljoen euro verwacht. De teller staat nu al op meer dan 100 miljoen euro schade in de teelt en 80 miljoen euro voor de handelsbedrijven. Dat meldt het Productschap Tuinbouw.

Tot en met woensdag 22 juni is in totaal 35,6 miljoen kilo groenten voor interventie aangemeld, vooral tomaat. Daarmee is het interventievolume wel afgenomen. Tot 15 juni lag het volume al op 30 miljoen kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.