Home

Nieuws 515 x bekeken

Schotse koeien vaak te vet

Edinburgh – Veel Schotse rundveehouders proberen van de hogere prijzen te profiteren door hun dieren langer te mesten en zwaarder naar de slacht te brengen. Dat betekent echter dat de vleesbedrijven meer tijd en geld kwijt zijn aan het verwijderen van vet. Op die manier snijdt de veehouderij uiteindelijk in eigen vlees.

Dat staat in een rapport van het Schotse vee- en vleesschap Quality Meat Scotland. Het verwerken van te vet aangeleverde runderen in het slachthuis of vleesbedrijf kan tot een kwart meer kosten. Bovendien leidt het tot kwaliteitsverlies van het vlees, iets waar grote afnemers in de winkelsector nu al over beginnen te klagen. Stukken vlees met te veel vet brengen behoorlijk minder op dan mager vlees, onderstreept QMS. Hoofd economische zaken Stuart Ashcroft: ”De strafkorting in de markt voor te vette dieren en te vet vlees is de laatste tijd zelfs toegenomen.” Het schap raadt veehouders aan meer in contact te treden met het slachthuis en ook elders advies in te winnen om de problemen te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.