Home

Nieuws 454 x bekeken

Sarkozy biedt boeren steun bij droogte

Charente - De Franse president Nicolas Sarkozy heeft de door droogte getroffen boeren in zijn land een half miljard staatssteun beloofd.

Dat geld wordt echter niet als directe steun uitgekeerd 'omdat dat ons in problemen zou brengen met de Europese Commissie'. In plaats daarvan krijgen boeren voor dit jaar vrijstelling van grondbelasting alsmede uitstel van rentebetalingen en aflossing op hun uitstaande schulden 'om hun moeilijke financiële positie te verlichten'. Sarkozy heeft dat toegezegd tijdens een bezoek aan een veehouderij in Charente, een van de zwaarst door de droogte getroffen streken. In Frankrijk gelden nu voor 66 van de 96 departementen beperkingen op het waterverbruik.

Minister van landbouw Bruno Le Maire heeft eerder aangekondigd dat getroffen boeren te zijner tijd ook aanspraak kunnen maken op een uitkering uit het fonds voor agrarische calamiteiten maar dat beslist hij pas later dit jaar over eventuele aanvragen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.