Home

Nieuws 216 x bekeken

SP: agent ziet niets in plan dierenpolitie

Den Haag - Negen van de tien agenten zien niets in het plan voor de dierenpolitie, dat het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogpartner PVV heeft afgesproken.

Dat blijkt uit onderzoek begin deze maand van oppositiepartij SP onder 425 agenten. Tweede Kamerlid Ronald van Raak van de SP kondigde woensdag in De Telegraaf aan minister Ivo Opstelten (Veiligheid) te vragen "met dit onzalige plan te stoppen''. Volgens de SP is er vooral onvrede over het plan, omdat de circa vijfhonderd 'animal cops' ten koste zouden gaan van het aantal agenten dat er nu is en de politie er geen extra mankracht voor krijgt.

"Hierdoor zullen nog meer zeden- en geweldszaken op de plank blijven liggen, en dus komt de veiligheid van mensen in het geding. Ze voelen zich wat dat betreft belazerd door de PVV van wie dit prestigeproject afkomstig is'', aldus Van Raak.

PVV-Kamerlid Hero Brinkman noemt dit kinderachtig van de SP. Volgens hem hebben de socialisten in het verleden zelf vaak genoeg gepleit voor aanpak van dierenmishandeling. "Ze zijn zuur omdat ze dit zelf nooit bereikt hebben." Dat andere ernstige zaken blijven liggen omdat de politie met dieren bezig is, noemt Brinkman appels met peren vergelijken.

Het is ook niet zo dat een dierenagent zich niet meer met andere taken zal bezighouden. Als er geen acuut dierenleed is, kan hij zich ook gewoon op ander politiewerk storten, stelt Brinkman. Hij vraagt zich trouwens af of het onderzoek van de SP de stemming bij de politie goed weergeeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.