Home

Nieuws 289 x bekeken

Rundvee exporteur Australië geeft winstwaarschuwing

Sydney - Het Australische rundveeconcern AAco geeft een winstwaarschuwing doordat Australië de export van vee naar Indonesië tijdelijk heeft verboden. De aandelenkoers van Australian Agricultural Company (AAco) is gedaald naar het laagste niveau sinds mei vorig jaar.

Australië verbood de export van levend rundvee naar Indonesië gedurende zes maanden, nadat duidelijk was geworden dat de dieren erg slecht worden behandeld in sommige Indonesische slachthuizen. Indonesië kocht vorig jaar ongeveer 520.000 runderen in Australië, meldt analistensite Agrimoney. “Dat is tweederde van de levende export, die totaal een waarde heeft van 500 miljoen Australische dollar (366 miljoen euro).”

Directeur David Farley van AAco zegt dat het concern samenwerkt met de autoriteiten in Australië en Indonesië om de levende export weer snel mogelijk te maken. “De huidige situatie heeft ongekende sociale en financiële gevolgen voor Noord-Australië. Maar we exporteren niet eerder naar Indonesië voordat de runderen daar op een correcte manier worden behandeld.”

Of registreer je om te kunnen reageren.