Home

Nieuws 345 x bekeken

Rooien van tulpen gestart

Lisse – Het rooien van de tulpen is gestart. De kwekers zijn nog niet massaal aan de gang gegaan, maar in Zeeland is een aantal van hen toch al een aardig met rooien gevorderd, terwijl in de andere teeltgebieden door meer en meer kwekers met rooien wordt begonnen.

Over de uitkomst van de oogst is op dit moment nog niet veel te zeggen, omdat het om eerste indrukken gaat van een klein deel van de uiteindelijke opbrengst. Desalniettemin stellen ingewijden te verwachten dat de oogst redelijk zal zijn en zeker niet hetzelfde zal uitpakken als vorig jaar, toen de bollen over de mand liepen. Toen waren er dus teveel.

Wat de groei van de bollen betreft is er de constatering dat deze positiever is verlopen in gebieden waarop men volop kon beregenen en dus de groei aan de gang kon houden. In Zeeland bijvoorbeeld was dat niet overal het geval en wordt de kans groot geacht dat de groei iets tegenvalt.

Inmiddels is ook begonnen met het rooien van hyacinten. De eerste berichten hierover zijn dat de oogst als “goed” wordt bestempeld en de bollen redelijk tot goed zijn gegroeid.

Op 4 juli start bij Hobaho in Lisse het nieuwe veilingseizoen en zullen op digitale wijze (dus via internet) de aangeboden bollen worden geveild.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.