Home

Nieuws 179 x bekeken

Programma voor antibioticareductie in België

Gent – De faculteit diergeneeskunde van de universiteit van Gent heeft een computerprogramma ontwikkeld waarmee veehouders het gebruik van antibiotica op hun bedrijf kunnen berekenen en vergelijken met andere bedrijven.

Daarnaast is in de webaplicatie AB-check informatie verkrijgbaar over het gebruik van antibiotica en antibioticaresistentie bij vee.

Jeroen de Wulf van de Universiteit Gent legt uit dat eerst gemeten moet worden hoeveel antibiotica wordt gebruikt voordat advies gegeven kan worden over verantwoorde vermindering van het gebruik. Op dit moment zijn er slechts beperkt gegevens beschikbaar over het gebruik van antibiotica in de veehouderij in België. Via het programma kunnen veehouders en dierenartsen anoniem berekenen hoeveel antibiotica ze toepassen. Doel is ook om met behulp van de informatie de diergezondheid en productieresultaten op de bedrijven te verbeteren.

In België wordt via het project ’Reductie antibioticumgebruik’ aandacht gevraagd voor vermindering van antibioticumgebruik en verantwoord gebruik van de beschikbare producten.

Of registreer je om te kunnen reageren.