Home

Nieuws 319 x bekeken

Pigture boekt 2,1 miljoen euro winst

Vught - Coöperatie Pigture Group, de moedermaatschappij van Topigs en Varkens KI Nederland, heeft over 2010 een nettowinst geboekt van 2,1 miljoen euro.

Dat is 1,7 miljoen euro meer dan in 2009. Het resultaat wordt toegevoegd aan de reserves. De brutowinst steeg met 2,1 miljoen euro tot 3,6 miljoen euro. Pigture Group behaalde over 2010 een omzet van 92,1 miljoen euro. Dat is 7,4 miljoen euro (9 procent) meer dan in 2009.

In 2010 behaalde Pigture Group in alle markten waarin het actief is goede resultaten. In voorgaande jaren kende Pigture problemen in Canada en Italië. In Canada heeft Pigture in 2008 de fokkerij-activiteiten overgenomen van Maple Leaf. Deze zijn nu volledig geïntegreerd. In 2010 wist Pigture de verkoop van sperma in Canada te verdubbelen tot 400.000 doses en groeide het marktaandeel daar tot 14 procent. In Italië is het verlieslijdende berenfokbedrijf verkocht.

Pigture Group investeerde in 2010 7 miljoen euro in onderzoek en productontwikkeling. De komende jaren wil de organisatie miljoenen euro’s investeren in Genomic Selection. "We lopen daarmee voorop in de wereld", aldus directeur Martin Bijl.

Of registreer je om te kunnen reageren.