Home

Nieuws 217 x bekeken

Overleg op hoog niveau over Russische groentenboycot

Den Haag/Brussel - De Europese Commissie en het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie doen er alles aan om het Russische invoerverbod voor Europese groenten van tafel te krijgen.

Een woordvoerder van het landbouwministerie zegt dat Europees Commissaris John Dalli (Consumentenzaken en gezondheid) op een zeer hoog niveau in Rusland gesprekken voert om het invoerverbod ongedaan te maken. Daarnaast probeert Nederland om samen met de Russische autoriteiten tot exportcertificaten te komen, waarin wordt gegarandeerd dat Nederlandse producten vrij zijn van de Ehec-bacterie.

Nederland benadrukt dat uit alle tests tot nu toe is gebleken dat het Nederlandse product schoon is. "Op onze producten is door de Duitse autoriteiten geen pathogenische stof gevonden, waarmee het Nederlandse product schoner is dan producten uit andere landen", aldus een woordvoerder van het landbouwministerie.

De schade voor de Nederlandse tuinbouw door het Russische importverbod wordt geschat op 150 miljoen euro op jaarbasis.

Of registreer je om te kunnen reageren.