Home

Nieuws 313 x bekeken

Opnieuw milde variant vogelgriep in Creil

Den Haag – De vogelgriep die gisteren werd vastgesteld op een tweede pluimveebedrijf in Creil in de provincie Flevoland, is net als op het eerste bedrijf van een milde variant.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Landbouw vandaag gezegd. Volgens hem lijken de varianten (H7N7) sterk op elkaar.

Het ging gisteren om een bedrijf met 6.750 kalkoenen, die uit voorzorg worden geruimd. Vorige week werd de besmettelijke dierziekte bij een bedrijf met legkippen geconstateerd. Ook dat bleek om de milde variant te gaan. Het bedrijf met de kalkoenen lag in een zone van 3 kilometer van het eerste bedrijf.

In deze straal worden bedrijven onderzocht en geldt een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Ook moet alle pluimvee binnen blijven. Rond het tweede bedrijf is ook weer een zone van 3 kilometer ingesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.