Home

Nieuws 392 x bekeken

Oekraïne weert Russisch varkensvlees

Kiev – Oekraïne heeft een importverbod ingesteld voor varkensvlees uit het Centrale district van de Russische Federatie.

Dat meldt PigProgress.net op basis van berichten van een Russische correspondent. Oekraïne sluit de grens vanwege de uitbraak van Afrikaanse varkenspest op 1 juni in de plaats Torzhok ten Noordwesten van Moskou.

De Russische autoriteiten hebben hun handelspartners verzekerd dat ze alles doen om het virus uit te roeien en nieuwe uitbraken te voorkomen. De Russen voeren controles uit op de varkensbedrijven en voer dat geen hittebehandeling heeft gehad wordt verboden. Ook heeft de overheid verordonneerd dat er geen ongecontroleerde handel in producten van dierlijke oorsprong meer mag plaats vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.