Home

Nieuws 179 x bekeken

Nieuwe golf Ehec-patiënten in Sleeswijk-Holstein

Kiel – In de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein is sprake van een nieuwe golf van Ehec-patiënten. Dat meldt het gezondheidsministerie van de deelstaat in Kiel.

Sinds begin deze week zijn negentien nieuwe patiënten opgenomen, van wie twee met ernstig nierfalen. Het is onduidelijk waar de nieuwe besmettingen door veroorzaakt zijn. Het deelstaatministerie voor landbouw laat verschillende mogelijke infectiebronnen op besmetting onderzoeken, waarbij niet alleen naar rauwe groenten wordt gekeken, maar ook naar melk en melkproducten. Tot nu toe hebben onderzoeken geen sporen van besmettingen opgeleverd.

In Nederland zijn inmiddels negen Ehec-patiënten geregistreerd, die hun besmettingen hoogst waarschijnlijk in Duitsland hebben opgelopen. Van een aantal andere patiënten is nog niet duidelijk of zij ook met de Duitse Ehec-bacterie besmet zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.