Home

Nieuws 187 x bekeken

'Nederlandse supermarkten profiteren niet van Ehec'

Leidschendam – Nederlandse supermarkten profiteren niet van de prijsinzinking op de dagmarkt voor groente.

Koepel CBL zegt signalen te ontvangen van leden dat de contracten worden gehandhaafd met leveranciers.

Door de tijdelijk teruggevallen vraag is er ook minder op de dagmarkt gekocht, zegt directeur kwaliteit en consument Marc Jansen. ”Ik constateer dat er geen misbruik gemaakt wordt, ondanks dat onze winkels ook met de nadelen kampen, zoals hogere uitval.” Met name de verkoop van komkommers heeft langer nodig om te herstellen. De tomatenverkoop is weer in lijn met de periode voor de Ehec-verdenking in saladegroente. Vandaag heeft de Duitse overheid de verdenking officieel opgeheven.

Supermarkten zien niets in een minimumprijs voor groente, zoals LTO bepleit. ”Wij zijn voorstander van de vrije markt. Een minimumprijs werkt altijd prijsverstorend. We vinden het vreselijk wat er gebeurt met de sector, maar het hoort bij het ondernemersrisico. Dit soort dingen gebeuren als je zo gericht bent op export en zo’n enorme productie opbouwt”, aldus Jansen.

Of registreer je om te kunnen reageren.