Home

Nieuws 217 x bekeken

NVAF: ondernemerspeiling PT bevestigt weerstand

Bovenkarspel – Uit de reactie van het Productschap Tuinbouw (PT) op de ondernemerspeiling blijkt weer dat de organisatie arrogant en blind voor de kritiek is. Dat stelt voorzitter en peenhandelaar Jos de Boer van de stichting NVAF.

”De organisatie wordt door een meerderheid van de tuinders afgekeurd, maar denkt met wat geprevel over modernisering weg te komen.”

De Boer zegt blij te zijn dat veel telers aan de enquête hebben deel genomen. De NVAF zegt wel veel negatieve reacties te hebben ontvangen over de inhoud, die soms als suggestief is ervaren. Het meest ergert De Boer zich aan de reactie van het PT op de uitkomst. ”Die wordt natuurlijk gebagatelliseerd.”

”Het is echter een aflopende zaak voor productschappen. Dit is een nieuwe tijd. Voor voedselveiligheid hebben we de VWA en het positieve effect van promotie via productschappen is onbewezen. Bovenal is het een principiële zaak vóór het vrije ondernemerschap.”

Of registreer je om te kunnen reageren.