Home

Nieuws 177 x bekeken

NMA in afsluitende fase onderzoek paprikakartel

Den Haag – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) werkt toe naar een besluit over het vermeende paprikakartel in Nederland.

Na de hoorzitting in april, waarin betrokken afzetorganisaties hun visie op het onderzoeksrapport van de NMA gaven, is de besluitvormingsfase aangebroken, aldus een woordvoerder. Dit betekent dat de NMA het onderzoek afsluit en tot een finale afweging komt in de zaak tegen naar verluidt drie afzetorganisaties. Wanneer het besluit van de Raad van bestuur van de NMA volgt, is niet duidelijk. Mocht het bestuur tot het besluit komen dat de mededingingswet is overtreden, dan moet de sanctie nog worden vastgesteld.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) deed op 30 juli bij acht afzetorganisaties een inval. Een aantal bedrijven is om inlichtingen gevraagd. De Belgen verrichtten tegelijk huiszoekingen bij veilingen, maar sloten een onderzoek al vroeg af.

Daarmee lijkt het onderzoek de termijn van twee jaar te overschrijden. De NMa noemt zelf een streeftermijn van 20 maanden voor kartelonderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.