Home

Nieuws 161 x bekeken

Maximum aan interventieregeling

Zoetermeer - Telersverenigingen kunnen maximaal 10 procent van de jaarlijks in de handel gebrachte hoeveelheid van een product ter interventie aanbieden.

Dat blijkt uit een toelichting van het Productschap Tuinbouw op de vorige week ingestelde interventieregeling. Daarmee lijkt de regeling ruim genoeg voor de huidige Ehec-crisis, al kan het PT nog geen indruk geven van het aantal ingetekende interventietransacties tot dusver.

Uit de toelichting blijkt verder dat de interventieprijs voor paprika op 32 cent per kilo ligt. Dat product is toegevoegd aan de aanvankelijke regeling die alleen voor komkommer, tomaat en sla gold. Vorige week was de paprikamarkt nog het minst aangedaan door de vraaguitval, maar toch zakte de afzet vorige week weg.

Het PT maakt verder in de toelichting bekend dat telersverenigingen de kosten van het verwerken van interventiepartijen kunnen declareren. Dat geldt niet voor transportkosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.