Home

Nieuws 322 x bekeken

Lelies ook in de handel verkrijgbaar

Lisse – Een aantal lelie species, zoals onder andere de prachtige, uit West-Amerika afkomstige Lilium lankongense is in de handel verkrijgbaar.

Onder andere via de webshop van Kwekerij De Schüllhorn die in de keuringszaal bij de CNB in Lisse een prachtig exemplaar showt. In de tuin goed voor hoogtepunten, maar ook op de pot goed presterend. Dit type lelies is veel gebruikt door de veredeling. Lelies zijn er in de keuringszaal ook van onder andere Marklilly. Maar dan uit het nieuwe (OT) sortiment, zoals de enorme roze OT Lilium ‘Frontera’, met een geweldige knoppresentatie. Twee à drie takken is voldoende om een forse vaas flink te vullen.

René Zijerveld toont enkele potten met de prachtig bloeiende Arisaema candidissimum. Deze Aronskelk-achtige is oorspronkelijk afkomstig uit China, maar presteert ook in de ‘lage landen’ uitstekend. Th. J. de Groot toont deze week de vaste plant Disporopsis pernyi. Een plant uit de familie van de Convallariaceae, hetgeen aan de bloeiwijze is te zien want die lijkt sterk op die van het ’Lelietje der Dalen’. Verschoor showt in de keuringszaal de uitmuntend in het gemengde boeket passende lichtblauwe Leucocoryne ‘Dione’ en Kwekerij De Schüllhorn de nieuwe Allium ‘Eros’ die volgend jaar in de markt wordt gezet.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.