Home

Nieuws 204 x bekeken

Lange-termijnvoorspelling: niet genoeg regen

Lelystad - De lange-termijnverwachtingen voorspellen dat de maand juni niet droger of natter dan normaal is.

De eerste helft van de maand laat een wat onrustiger beeld zien met vooral lokale buien. Dat blijkt uit de weersinformatie in het droogtebericht van de Landelijke Commissie Waterverdeling. De temperatuur zal in de eerste helft van deze maand liggen op het normale niveau van ongeveer 20 graden. Vanaf volgende week kan het weer omslaan in een periode met hogere temperaturen.

De neerslagverwachting laat geen uitgesproken nat of droog verloop van de maand zien. De voorspelling is dat het neerslagtekort in de komende periode verder zal oplopen. Maandag stond het tekort gemiddeld voor Nederland op 155 millimeter, met behoorlijke regionale verschillen. Met name in noord- en oost-Nederland is de situatie minder nijpend dan in de rest van het land.

De watervoorziening in Nederland is nog voldoende. De waterbuffers, zoals het IJsselmeer en het Markermeer, bevatten voldoende voorraad. De grondwaterstand is vergeleken met andere jaren extreem laag.

Of registreer je om te kunnen reageren.