Home

Nieuws 314 x bekeken

Landgard denkt omzetgrens 2 miljard te doorbreken

Herongen - De Duitse tuinbouwveiling Landgard verwacht in 2011 ondanks de Ehec-crisis de omzetgrens van 2 miljard euro te passeren.

Dat heeft bestuursvoorzitter Henning Schmidt gezegd. In 2010 realiseerde Landgard een omzet van ruim 1,8 miljard euro, waarvan het grootste deel met sierteelt. Schmidt deed de uitspraken tijdens een vergadering voor aandeelhouders. Schmidt zei dat Landgard zal profiteren van het samenvoegen van drie bedrijven die in groente en fruit handelen.

Landgard stopt ook het handelen in groente en fruit op de locatie Straeten. Schmidt denkt dat de vraag naar groenten en fruit weer zal aantrekken. Volgens Schmidt heeft Landgard een sterk 2010 achter de rug. De omzet met bloemen en planten steeg met 700 miljoen euro tot 1,1 miljard euro. De omzet met groenten en fruit steeg met 110 miljoen euro tot 694 miljoen euro. Met algemene dienstverlening werd 2 miljoen euro verdiend, tegen 1 miljoen in 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.