Home

Nieuws 205 x bekeken

LEI: investeer in robuuste sector

Den Haag - "Leer van de Ehec-crisis en zorg dat je klaar bent voor een tegenvaller".

Dat advies geeft Ruud Huirne, directeur van het landbouweconomisch instituut LEI van de Wageningen UR aan agrarisch ondernemers. Hij geeft het advies tijdens een bijeenkomst over de agrarische inkomens over 2010.

"Een voorspelling maken van de productprijzen is erg lastig. Maar je kunt je als agrarisch ondernemer wel voorbereiden op een tegenvaller. Leer van de Ehec-crisis en zorg dat je klaar bent om een dip op te vangen", zegt Huirne. Hij zegt dat ondernemers zich kunnen voorbereiden door te investeren in robuustheid van het bedrijf. "Denk bijvoorbeeld aan productiespreiding. Als de afzet uit een bepaald land stil komt te liggen, kun je dat opvangen door bijvoorbeeld ook bedrijfsonderdelen in het buitenland te vestigen, waardoor je minder kwetsbaar bent voor grenssluitingen", aldus Huirne.

Of registreer je om te kunnen reageren.