Home

Nieuws 142 x bekeken

'Kostenbesparing bij uitrijden groenten over land'

Zoetermeer - Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu vraagt provincies ruimhartig om te gaan met het verlenen van een uitrij-ontheffing voor groente.

Telers moeten door de Ehec-affaire en de recente vraaguitval van hun product af. De interventieregeling is daarvoor een mogelijkheid, maar daar zitten kosten voor het vernietigen aan. Het Productschap Tuinbouw schat die kosten op enkele centen per kilo. Een goedkopere oplossing is het uitrijden van groente over land, maar daarvoor is een provinciale ontheffing nodig. De Wet milieubeheer verbiedt dit, maar geeft aan provincies de mogelijkheid om ontheffing te verlenen.

Staatssecretaris Atsma adviseert de provincies om coulant met de ontheffingsmogelijkheid om te gaan. Er is immers een verwaarloosbaar risico voor het milieu.

Of registreer je om te kunnen reageren.