Home

Nieuws 183 x bekeken 2 reacties

Kamer: burgers meer betrekken bij debat megastallen

Den Haag – Burgers uit veehouderijgebieden moeten meer betrokken worden bij de maatschappelijke dialoog over megastallen. Dat vindt de Tweede Kamer.

Hans Alders, leider van de Maatschappelijke discussie over megastallen moet hierom contact zoeken met de initiatiefnemers van de provinciale burgerinitiatieven tegen megastallen. Ook moeten zij volwaardig worden betrokken bij het debat. Dat heeft de Tweede Kamer besloten door in te stemmen met een motie van PvdA-kamerlid Tjeerd van Dekken.

Van Dekken vindt dat de maatschappelijke dialoog over de megastallen een antwoord moet zijn op de roep van burgers om serieus te worden genomen. Ook benadrukt hij dat de discussie vooral gevoerd moet worden in de gebieden waar de problematiek speelt. Dit kan door in het burgerpanel niet willekeurig gekozen burgers, maar directe betrokkenen zitting te laten nemen.

Van Dekken heeft ernstige twijfels of de huidige uitvoering van de megastallendialoog voldoende bijdraagt aan herstel van vertrouwen en draagvlak.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Stop toch met het elkaar voor de gek houden!
  De 'burger' wil geen discussie over megastallen; die wil dat ze simpelweg verboden worden. Bij een andere uitkomst zal de burger zich altijd miskend voelen: "er is niets met mijn bezwaren gedaan. Er wordt toch niet naar mij geluisterd!"

  Daarbij staat megastallen niet voor de omvang van de stallen, maar gewoonweg als lekker bekkende naam voor 'intensieve veehouderij'.
  En als alle megastallen in Nederland verboden zijn, dan koopt de burger gewoon zijn in het verre buitenland geproduceerde vlees, zonder zich druk te maken over hoe het geproduceerd is. Wat niet ziet, dat niet deert.

 • no-profile-image

  Martin P. , je hebt gelijk!

Of registreer je om te kunnen reageren.