Home

Nieuws 212 x bekeken

Kamer bevraagt Rutte over Hedwigepolder

Den Haag - De Tweede Kamer voelt donderdag premier Mark Rutte en staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) aan de tand over het laatste onderzoek naar de Zeeuwse Hertogin Hedwigepolder.De oppositiepartijen vroegen diverse keren tevergeefs om het rapport dat duidelijk moest maken of de polder echt onder water zou moeten.

Rutte moet nu uitleggen waarom het rappport van Deltares al geruime tijd uit was maar niet openbaar werd, terwijl het kabinet toch de plicht heeft de Kamer te informeren. Ook verantwoordelijk staatssecretaris Bleker is present. Het is zijn eerste optreden sinds hij zondag gewond raakte door de trap van een paard.

Het kabinet heeft inmiddels aangekondigd dat de Hedwigepolder toch niet wordt ontpolderd. Voor natuurherstel dat nodig is vanwege het verdiepen van de vaargeul van de Westerschelde zijn nu twee andere polders gekozen. Wel moeten de Europese Commissie en de Vlaamse regering nog instemmen met deze nieuwe plannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.