Home

Nieuws 231 x bekeken

Kabinetsbesluit slachtverbod komt na Senaat

Den Haag - Pas als de Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten, laat het kabinet weten of het de wet gaat uitvoeren.

Vicepremier Maxime Verhagen zei vrijdag na afloop van de ministerraad dat hij daar nu totaal niet op vooruit wil lopen.

De Tweede Kamer stemt waarschijnlijk dinsdag over de initiatiefwet van fractievoorzitter Marianne Thieme en de wijzigingsvoorstellen die andere partijen hebben gedaan. Daarna moet de Eerste Kamer het voorstel nog behandelen. Verhagen wees erop dat staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) deze week in het debat over de kwestie al heeft gezegd dat in het voorstel een evidente spanning met de vrijheid van godsdienst zit.

Het kabinet zal zich pas buigen over de vraag of het de wet zal ondertekenen, als de Senaat ermee heeft ingestemd. ,,En geen dag eerder'', aldus Verhagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.