Home

Nieuws 301 x bekeken

Jonge boeren voorstander van groenblauwe diensten

Brussel – Ceja, de Europese raad voor jonge boeren, verwelkomt de uitdaging om de groenblauwe diensten onder te brengen in pijler I van het GLB na 2013.

Hierdoor wordt er erkenning gegeven aan de hoge eisen voor milieubescherming waar landbouwers aan moeten voldoen.

”Het onderhouden van groenblauwe diensten door agrariërs is zowel praktisch als inpasbaar voor de landbouw en het milieu. Echter moeten deze diensten wel beloond en gestimuleerd worden. Met de hervorming van het Gemeenschappelijk Ladbouwbeleid (GLB) wil Ceja insteken op de maatschappij. Dit kan bijvoorbeeld door met deze groenblauwe diensten de positieve bijdrage van agrariërs in de maatschappij te laten zien”, aldus Joris Beacke, voorzitter van Ceja.

”Het is praktisch en goed in te passen in de dagelijkse werkzaamheden van agrariërs. Om de toekomstige generatie boeren aan te moedigen deze groenblauwe diensten te blijven verzorgen, is het belangrijk dat er weinig administratieve lasten bij komen kijken en de kosten minimaal zijn”, aldus Baecke.

Of registreer je om te kunnen reageren.