Home

Nieuws 270 x bekeken

Investeringsmaatschappij nieuwe eigenaar van K+S-bedrijf Compo

Kassel - Kunstmest- en kalizoutconcern K+S rondt de aangekondigde afstoting van bedrijfsonderdeel Compo af met een verkooptransactie met investeringsmaatschappij Triton.

De verkoop is formeel een feit met terugwerkende kracht per 1 maart dit jaar, zo deelt K+S mee, maar moet nog wel goedgekeurd worden door de Europese kartelwaakhond. Triton is van plan de activiteiten van Compo onveranderd voort te zetten. Deze activiteiten behelzen de vermarkting van producten voor ondermeer huistuinen, zoals bestrijdingsmiddelen, bemesting en bloemenaarde, maar ook speciale producten voor toepassing in de beroepstuinbouw en de landbouw. Het Duitse kunstmest- en kalimijnbouwconcern rekent deze zaken niet meer tot haar kernbedrijvigheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.