Home

Nieuws 240 x bekeken

'Interventiebudget snel op na groei volumes paprika en tomaat'

Zoetermeer – Na komend weekeinde zal het budget voor interventie goeddeels op zijn. Dat verwacht Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Noord Glaskracht.

Hij is lid van het crisisteam dat de Ehec-uitbraak volgt. ”We hebben signalen dat de interventieregeling goed loopt, maar snel door het budget is. Dat budget zal rond het weekeinde op zijn. Het is belangrijk dat het Europese noodfonds er snel komt.”

Het budget raakt sneller op door grotere volumes tomaat en paprika die worden aangeboden. ”Je ziet dat vanaf donderdag hier toch meer gestort wordt. Bij tomaat is dat al sinds maandag, maar het volume loopt nu op.”

Als één van de eerste marktmaatregelen kwam landbouwstaatssecretaris Henk Bleker met de Europese Commissie overeen 10 miljoen euro in te zetten voor de interventiemaatregel. Telersverenigingen moeten daar een eigen bijdrage tegenover stellen (cofinanciering). Interventie is voor deze afzetorganisaties een kostbare marktmaatregel.

Of registreer je om te kunnen reageren.