Home

Nieuws 207 x bekeken

Honderden bezoekers steunmanifestatie groente

Amsterdam – Enkele honderden bezoekers kwamen vrijdagmiddag naar de nieuwmarkt voor de manifestatie ’Kom op voor Nederlandse groente’. De actie werd in een week in elkaar gezet met veel inzet van verschillende partijen in de tuinbouw.

Zangeres Karin Bloemen overhandigde aan LTO Noord Glaskracht-voorzitter Nico van Ruiten symbolisch een nieuw fonds voor onderzoek naar schadelijke bacteriën in de teelt. Het bedrag is nog niet duidelijk, want dat hangt samen met de opbrengsten van acties als de verkoop van collectorsitem t-shirts van de Nederlandse mode ontwerper Aziz en de komkommersmoothie-actie Kom OP!

Volgens Jack Stroeken, directeur van het GroentenFruitBureau zijn de reacties enthousiast. Vrijdagmiddag deelde hij groente uit in de Leidsestraat. ”Op de nieuwmarkt weten mensen wel waar de campagne om draait. Hier leggen we het nog even uit, maar mensen reageren enthousiast.”

Dit weekend gaat de campagne verder in Rotterdam, Venlo, maar ook Duitse steden en via een extra Kom in de Kas.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.