Home

Nieuws 188 x bekeken 3 reacties

Hedwige niet onder water

Den Haag – De Hertogin Hedwigepolder wordt niet onder water gezet. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

Verschillende bronnen bevestigen dit. Op basis van de resultaten van een onderzoek van Deltares zijn nu twee gebieden ten oosten van Vlissingen aangewezen voor natuurcompensatie. Het gaat om de Welzinge- en Schorerpolder, die aanvankelijk waren bedoeld om de aanleg van een containerterminal mogelijk te maken. Daarnaast zijn nog aanvullende maatregelen nodig.

De afgelopen week voerde staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) overleg met de Europese Commissie over het alternatief voor de Hedwige; die zou daarmee akkoord zijn. In Zeeland wordt al feest gevierd. Opgetogen tegenstanders van de ontpoldering hebben zich verzameld in de Westerschelde.

Bleker licht het besluit vrijdag om 16:30 toe in een persconferentie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  GOOF jANSEN

  GELUKKIG BLIJFT EEN POLDER MET PRIMA LANDBOUWGROND GESPAARD.

 • no-profile-image

  Nu nog even op de knieen bij de door onze strot geduwde EU.
  Weet u dat er op de Veluwe een zeldzame kever leeft met de naam vliegendhert , 5 jaar ondergronds als larf ,dan 5 weken boven gronds als kever om zich voort te planten. Gelukkig word hij beschermd door de EU. This maar goed dat de elite niet geluistert heeft naar het domme volk . Maar ons de EU heeft ingeduwd. Wie weet wat er anders met ons lief kevertje zou zijn gebeurd. Kost een paar miljardjes , en een paar duizend ambtenaartjes. En een beetje vrijheid. Maar volgens de elite voor ons eigen best wil.

 • no-profile-image

  Kevertjes zijn nu eenmaal belangrijker dan mensen, Hamstra!

Of registreer je om te kunnen reageren.