Home

Nieuws 169 x bekeken

Groenlinks: provincies geven toch vergunningen megastallen

Den Haag – Verschillende provincies geven vergunningen af voor megastallen ondanks het verzoek van staatssecretaris Henk Bleker van landbouw om deze vergunningen voorlopig op te schorten.

Dat zegt Groenlinks-kamerlid Arjan El Fassed. ”Provincies als Limburg, Zeeland, Utrecht en Noord-Holland gaan gewoon door met het verstrekken van vergunningen”, zegt El Fassed. Hij vraagt Bleker in te grijpen en deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Eerder dit jaar nam de Tweede Kamer een motie aan waarin een verbod op de bouw van megastallen werd gevraagd.

Bleker zegt dat hij gemeenten en provincies heeft gevraagd om niet vooruit te lopen op de uitkomsten van de dialoog over megastallen en waar het mogelijk is vergunningen voor stallen aan te houden tot er meer duidelijk is. ”Mijn ervaring is dat de meeste provincies dit ook doen”, zegt  Bleker. El Fassed is het hier niet mee eens. Bleker zegde de Tweede Kamer toe dat hij het Interprovinciaal overleg IPO en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat vragen hoe het is gegaan na zijn brief.

Of registreer je om te kunnen reageren.