Home

Nieuws 216 x bekeken

Groei in Duitse antibioticamarkt

Berlijn – De Duitse markt voor veterinaire geneesmiddelen groeit gestaag met afgelopen jaar een plus van 3,8 procent naar 714 miljoen euro. Dit jaar wordt nogmaals een groei verwacht van rond de 4 procent.

Dat meldt brancheorganisatie Bundesverband für Tiergesundheit (BfT). De antibiotica-omzet groeide in 2010 afzonderlijk bekeken met 2 procent naar 202 miljoen, de entstoffenmarkt met 1,6 procent naar 188 miljoen euro.

De markt voor pijnstillers voor biggencastratie is daarentegen volgens BfT in het grote geheel te verwaarlozen, ondanks de verplichte inzet van de bedoelde middelen. Deze vallen onder de categorie ’farmaceutische specialiteiten’, waartoe ook bijvoorbeeld diabetesmedicijnen voor hobbydieren worden gerekend. Alles bij elkaar is de omzet (in 2010) van speciale antibiotica niettemin 197 miljoen euro. Dat was 7 procent meer dan in het voorafgaande jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.