Home

Nieuws 192 x bekeken

Gif in eten moest agenten Indonesië doden

Jakarta - De Indonesische politie heeft acht mensen aangehouden die van plan waren massaal agenten te vergiftigen door cyaankali in hun eten te stoppen. Dat meldden lokale media zaterdag op basis van een agent van de antiterreureenheid.

Zes mensen werden vrijdag opgepakt in hoofdstad Jakarta, twee anderen in de stad Pekalongan op donderdag. ,,Ze wilden het personeel van de politie aanvallen door het voedsel in de kantines van politiebureaus te vergiftigen'', aldus de functionaris.

Indonesië heeft met enige regelmaat te maken met terroristische aanslagen. De laatste jaren is vooral het regionale netwerk Jemaah Islamiyah actief. Die beweging was onder meer verantwoordelijk voor de aanslagen op het eiland Bali in 2002, waardoor meer dan 200 mensen omkwamen.

Of registreer je om te kunnen reageren.