Home

Nieuws 186 x bekeken 2 reacties

Getroffen kiemgroentenexporteur zet testresultaten online

Broek op Langedijk – Kiemgroentenexporteur Van der Plas Sprouts heeft testresultaten op eigen kiemgroenten online gezet.

Het bedrijf hoopt daarmee eventuele argwaan van klanten te ontzenuwen. Het bedrijf heeft veel klandizie in Duitsland. Volgens een woordvoerder van het bedrijf ligt de export naar de Oosterburen volledig stil, na alle berichten over de eventuele vondst van E.coli-bacterie op taugé.

Van der Plas heeft naar eigen zeggen ‘direct gereageerd’ op het bericht dat rauwe groenten mogelijk besmet zijn met de bacterie. Op 1 juni liet het bedrijf daarom zijn kiemgroenten op de Ehec-bacterie controleren. Op grond van die testresultaten is er volgens het bedrijf ‘geen aanwijzing’ dat de kiemgroenten de Ehec-bacterie bevatten.

De testresultaten waren maandagochtend bekend, Van der Plas plaatste het bericht maandagmiddag op de website, begeleid door een bericht aan de afnemers. "Wij achten de kans dat Ehec-bacterie in onze kiemgroenten aanwezig is zeer klein", luidt de verklaring.

Volgens de woordvoerder is het ‘nooit uit te sluiten’ dat voedsel met de bacterie is besmet.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Niks geen testresultaten op website.

  • no-profile-image

    De testresultaten zijn later weer van de website gehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.