Home

Nieuws 180 x bekeken

General Mills ziet winst scherp stijgen door hogere prijzen

Minneapolis - General Mills heeft in het afgelopen kwartaal 320 miljoen dollar (222 miljoen euro) winst geboekt, meer dan 50 procent meer dan een jaar eerder. De omzet van de Amerikaanse voedingsgigant steeg 3 procent tot 3,63 miljard dollar (2,52 miljard euro).

De producent van onder andere Cheerios-ontbijtgranen, Progresso-soep en Haägen-Dazs ijs profiteert van betere prijzen. Het verkochte volume is gemeten in gewicht 4 procent gedaald. Tegelijk verwacht General Mills wel dat ook de eigen kosten met enige vertraging de komende maanden meer dan 10 procent zullen stijgen.

General Mills zet de komende tijd 70 nieuwe producten in de markt, inclusief ontbijtmaaltijden, yoghurt en snacks. General Mills is bezig met de overname van de Franse yoghurtmaker Yoplait.

Of registreer je om te kunnen reageren.