Home

Nieuws 232 x bekeken

Fruittelers zetten hagelkanonnen aan

Zeist – Fruittelers in Zuid-Beveland, waar het rond acht uur vanochtend al heel donker werd, hebben hun hagelkanonnen aangezet.

Over het eiland klinken doffe ploffen van de kanonnen. Die moeten ervoor zorgen dat er geen hagelstenen op hun fruit vallen.

De voorspelde onweersbuien hebben vanochtend Zeeland al bereikt. Rond acht uur meldden bronnen in Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren storm, onweer en veel regen. Dat is eerder dan maandag was voorspeld.

De buien komen niet alleen eerder, maar zijn ook zwaarder dan de meteorologen aanvankelijk verwachtten, aldus een woordvoerder van WeerOnline.nl.

Het hele westen van Nederland krijgt in de ochtend al te maken met ’behoorlijk’ stevige onweersbuien, met zo’n tweehonderd ontladingen per vijf minuten en windstoten tot 100 kilometer per uur. Lokaal kan wateroverlast ontstaan. De buien kunnen ook gepaard gaan met hagel.

In de loop van de ochtend en het begin van de middag krijgt de rest van het land de onweersbuien over zich heen. WeerOnline.nl raadt mensen aan het weer goed in de gaten te houden, niet het water op te gaan en op de weg de snelheid aan te passen aan de heftigheid van de buien. De NS past de dienstregeling aan het weer aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.